Fagkomite for bruks

Skrevet av Bernt Hinna den 21.11.2014

Agneta Dalbakk

Tlf: 97 67 49 49

Jeg er født i 1967 og bor på Tynset i Hedmark. Jeg er utdannet instruktør Trinn I og Trinn II Bruks, og har hatt flere hunder opp gjennom årene der jeg konkurrert innen LP og bruks. I dag har jeg en jaktlabrador (7 år) Mandylike's Primrose, eller Ronja som hun kalles til daglig. Vi har startet i elite LP, Klasse A rundering og spor, samt på The Challenge de siste årene. I løpet av 2015 håper jeg på at det skal komme en til Mandylike's hund i huset, som har stor arbeidslyst og arbeidsglede innen Bruks. Som dere ser på mitt navn er jeg på lik linje som Ronja en "svensk import", og når jeg ikke er ute i skogen med hund, er jeg å finne på Tynset sykehus som sykepleier.

Anne Elisabeth Herøy

Tlf:  92 86 10 11

Anne

Anne Elisabeth Herøy heter jeg – født i 1956 og bosatt i Hønefoss. Har hund både som levevei og hobby, er utdannet fysikalsk behandler på hund og driver klinikk og hundehotell under navnet Ringerike Hundesenter. Utdannet Trinn II lydighetsinstruktør gjennom NKK og har holdt aktivt på med hund siden 1992. Har også et lite oppdrett av rasen Australsk Kelpie under kennelnavnet Redqliff og har selv 6 hunder – hvorav 1 Greyhound.
Konkurrerer nå primært i bruks, både spor og rundering, en del utstilling og har tidligere også konkurrert aktivt innenfor lydighet. Ført fram 3 hunder til Norsk og Svensk lydighetschampionat, 2 hunder i A hvorav en har deltatt i NM og en er på gang, samt 2 unghunder som individuelt har opprykk til henholdsvis B-rundering og B-spor. Jeg har flere kurs innenfor både atferd, instruksjon og konkurranserettet hundetrening hos flere kjente og gode instruktører både fra Norge og Sverige.
Jeg var en av initiativtakerne da Hønefoss Hundeklubb ble stiftet i 1996 og satt i styret der i 10 år. Nå sitter jeg som leder i NFRFD Norsk Fysio- og Rehabiliteringsforbund for Dyr – en viktig organisasjon for å samle gode terapeuter med faglig kompentanse under en og samme paraply.
Det blir nytt og spennende å delta i arbeidet til Fagkomiteen.

Aud Flemsæter

Tlf.:93 88 16 76

Aud er fra Sykkylven på Sunnmøre. Er trinn II instruktør bruks og instruktør i Norske Redningshunder.

Jeg har hatt 2 godkjente hunder i NRH. Wirabruks Chana som jeg har nå er godkjent i alle disipliner i NRH, jeg konkurerrer også i A- bruk spor og har opprykk til A rundering. Jeg har også konkurrert i LP elite.

Jeg har også deltatt på ”The Challange” der jeg vart nr. 10 i 2014 og nr. 4 i 2015 der jeg også fikk beste lydighet.

Jeg er Distriktsinstruktør sommer i Møre og Romsdal og sitter også i Fakteknisk Utvalg i NRH (FTU). Tidligere var jeg leder i Sunnmøre hundeklubb avd. Sykkylven, men er nå degradert til kasserer. SHK avd.Sykkylven har et aktivt miljø , men ikke mye bruksmiljø enda , det går mest i lydighet, agility og utstilling.

Inger Johansen Østlie

Tlf 45 66 54 95

Har hatt og trent hund siden 1989. Har konkurrert i lydighet, samt ført fram hund til klasse A i spor, rundering og rapport. Har vært så heldig å få delta både på NM og Nordisk i bruks flere ganger, med en 1. plass i rapport på NM som beste resultat.

Hundesport generelt, men brukshundsport spesielt, engasjerer meg veldig. Dette kombinert med at jeg liker å undervise, har gjort at jeg har valgt å drive med opplæring av hund på heltid.

Engasjementet har også ført til at jeg har takket ja til å sitte i ulike verv i NKK. Det startet med utdanningsutvalget i 1994, så FK bruks ,senere KG bruks.

Har i dag ei schäfertispe på 9 år. Får en ny hund av rasen chodsky pez i løpet av sommeren.

Er utdannet lærer, og har over 30 års fartstid i skolen.

Pr. i dag jobber jeg heltid i egen bedrift som daglig leder, og som instruktør på alle kursene.

I tillegg til den daglige driften, er det instruktørrollen som står i fokus.

Vi avholder kurs i bruks, med hovedvekt på rundering, spor, felt og lydighet, kurs i mentalkunnskap, instruktørkurs, samt oppdateringskurs for instruktører. Mentaltesting av hund, samt råd og veiledning ved problematferd er også en stor del av jobben.

Hundefagling utdanning:

1983 - Instruktørkurs v/major Gimre

1996  - Instruktørkurs trinn II bruks

1998  - Instruktør trinn III bruks

1989  og 1991 - bruks og lydighetsdommer

Øystein Bjørnseng

Oystein

Jeg er 45 år og bosatti Ullensaker kommune. Jeg er utdannet instruktør trinn II bruks.

Har for tiden to hunder. Der er kelpien Sid, som er 3,5 år og jaktgolden Nelli, som er 7 mnd. Jeg konkurrerer bruks med mine hunder. Både spor og rundering, men må nok si at runderingen ligger mitt hjert næmest. Med tidligere hunder, har jeg også konkurrert noe LP.

Jeg er også aktiv min lokale hundeklubb, hvor jeg sitter og har sittet flere perioder i styret. Jeg har også innehatt flere andre verv innen hundeklubben.

Geir Kildebo

Jeg er født i 1962 og bosatt i Halden. Er medlem i Norsk Schæferhund klubb avd. Halden hvor jeg har hatt div. verv og satt som formann i noen år. Er også medlem i Halden nundeklubb, som jeg var med på å startett i 2014

Har hatt 3 schæfere og har konkurrert i LP og bruks kl. A spor og rundering. Har nå en liten blandingshund til tur og kos.

Har vært bruks dommer siden 1991. En fin måte å være i aktiv i en hyggelig hundemiljø nå som jeg ikke er aktiv med hund selv.