august 2017

Æresmedlemmer

Skrevet av Aud Flemsæter den 01.03.2011

Elisabeth Østbakken

Jeg er født og oppvokst i Sverige og startet med brukshund i 1980 både som aktiv utøver og som hjelpeinstruktør. I 1988 flyttet jeg til Norge. Er utdannet Trinn II bruks instruktør i Norge, har vært aktiv som instruktør fra 2006 og konkurrert med flere hunder. Har sittet i KG bruks (NKK) og Fagkomiteen i NBF. Har vært sekretær i NBF’s styre i 7 år. Har avholdt flere stevnelederkurs i NBF’s regi samt vært instruktør på NBF’s sommer kurs på Sølen i flere år. Jeg har også sittet i styret til Elverum Hundeklubb som både sekretær og kasserer og vært primus motor for brukshund miljøet i Elverum Hundeklubb.
Elisabeth ble utnevnt til æresmedlem på Forbundstinget i 2017

EØ

Bjørnar Strand

Inger Østlie

Inger er utdannet adjunkt – er instruktør trinn III brukshund, lydighets- og brukshunddommer. Har instruert i lydighet og brukshundarbeid i en årrekke og har arbeidet med hund i over 25 år. Har i en årrekke vært medlem av ulike komiteer og utvalg i NKK, og har gjennom disse vært med på å bygge opp utdanningsplaner for instruktører og dommere. I mange år også vært aktiv utøver innen lydighet og bruks, og har medaljer fra NM og NOM i forskjellige valører.

Inger ble utnevnt til æresmedlem på Forbundstinget i 2011.

Inger Østlie

Terje Østlie

Terje er utdannet instruktør trinn III brukshund, brukshunddommer, funksjonsanalysedommer i Forsvaret samt instruktør og dommer i NRH. Har vært instruktør i Forsvarets hundetjeneste fra 1973 til 1999, og har ledet hundetjenesten i NATO`s Nordkommando i 19 år. I en årrekke vært medlem av ulike komiteer og utvalg i NKK, og har gjennom disse vært med på å bygge opp utdanningsplaner for instruktører og dommere. Vært testleder ved Forsvarets hundeskole i en årrekke, hvor han også hadde ansvaret for utvelgelse av tjenestehunder. Han har i tillegg utarbeidet flere leksjonsopplegg for utdanning av instruktører og hundeførere i Forsvaret. Har i mange år vært aktiv utøver innen lydighet og bruks, og har medaljer fra NM og NOM i forskjellige valører.

Terje ble utnevnt til æresmedlem på Forbundstinget i 2011.

Terje Østlie

Øyvind Halvorsen

Begynte med hund i 1969, tok dommerutdannelse i 1974, ble dommer i NBF i 1985.

Har vært instruktør fra tidlig åttitall og konkurrert innen bruks siden 1969, herav mange år i Schäferhundklubben. Utnevnt til æresmedlem på forbundstinget i 2008.

Øyvind Halvorsen

Kjell Flagstad (død 2011)

Kjell drev med hundekjøring og bruks. Mangeårig leder i Norges Hundekjørerforbund og NBF. Var også NKKs representant i FCI i flere år.

Kjell ble utnevnt til æresmedlem på Forbundstinget 2007.

Kjell Flagstad

Svein Nergaard (død 02.07.2013)

Svein var kjent både som dommer, instruktør og utøver gjennom mange år. Han var aktiv med som arrangør av en rekke NM'er i Nord Norge.

Svein ble utnevnt til æresmedlem på Forbundstinget i 2004.

Svein Nergaard

Roar Hansen

Roar kjent både som dommer, instruktør og utøver gjennom mange år. Han har flere gode plasseringer både i NM og Nordisk.

Roar ble utnevnt til æresmedlem på Forbundstinget i 2003.

Roar Hansen

Jørgen Stiansen (død 2009)

Jørgen en mangeårig utøver av brukshundsporten, aktiv instruktør og har konkurrert og ligget på toppen med alle sine hunder. Han ble Norgesmester i bruks 22 ganger med fire forskjellige hunder! Har i tillegg vunnet NM for Schaferhund 3 ganger og NM i lydighet 5 ganger.

Jørgen har også vunnet Nordisk Mesterskap i bruks 5 ganger og Nordisk Mesterskap i lydighet 2 ganger.

Jørgen ble utnevnt til æresmedlem på Forbundstinget i 2000.

Jørgen Stiansen (død 2009)

Fredrik Hansen

Fredrik konkurrer med hunden, men er mest kjent for sitt brennende engasjement for brukshundsporten.

Og sine 20 år i styret hvorav 8 år som leder.Utnevnt til Æresmedlem på Forbundstinget 1999.

Fredrik Hansen

Per Kvam (død 2000)

Per var en av initiativtakerne til oppstarten av Norske Tjenestehundklubbers Forbund.

NTF i 1965. Han var også utøver av sporten og med i styret i de første 8 årene.

Per ble utnevnt til æresmedlem på Forbundstinget i 1997.

Per Kvam

Gunnar Løvenhjelm Johansen

Gunnar har praktisert som dommer i en årrekke. Han har også vært med på landslaget i bruks.

Gunnar ble utnevnt til æresmedlem på Forbundstinget i 1992.

Gunnar Løvenhjelm Johansen